Chocoladecake met appel (voor een rond bakblik van 20 cm, ca. 10 personen)
250 gr biscuitmix voor chocola
5 eieren
25 ml water
2 grote appels geschild en geraspt
voor het chocoladelaagje
100 gr botercrèmemix
100 gr poedersuiker (gezeefd)
200 ml water
250 gr (room)boter (zacht gemaakt in de magnetron)
4 el cacaopoeder
Bereidingswijze:
Doe de chocolademix, de eieren en het water in een kom en mix 10 min. op hoge snelheid.
Voeg de appelrasp toe en mix nog 2 min. op lage snelheid.
Doe het beslag in een ingevette vorm en zet hem in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak 40-50 min.
De ovendeur tussentijds niet openen.
Kijk of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken.
Komt hij droog uit de taart, dan is hij klaar. Anders nog 5 min. langer bakken.
Laat de cake 5 min in het bakblik afkoelen.
Stort hem op een rooster en laat verder afkoelen.
Voor het chocoladelaagje
Doe de botercrème-mix, de poedersuiker, het water en de cacao in een kom en mix tot een lobbig mengsel.
Mix de zachte (niet gesmolten) boter in 5-10 min op hoge snelheid zeer romig.
Voeg dit mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix het geheel nogmaals 5 min. door tot een gladde crème.
De crème een half uur in de koelkast laten rusten.
Voor een stevigere crème kun je extra boter toevoegen (ca. 50 gr)
Smeer de chocolade-appelcake in met de chocolade crème of doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cake.