suikerwerk

Chocoladecake met appel (voor een rond bakblik van 20 cm, ca. 10 personen)

 

 

250 gr biscuitmix voor chocola

5 eieren

25 ml water

2 grote appels geschild en geraspt

 

voor het chocoladelaagje

100 gr botercrèmemix

100 gr poedersuiker (gezeefd)

200 ml water

250 gr (room)boter (zacht gemaakt in de magnetron)

4 el cacaopoeder

 

Bereidingswijze:

Doe de chocolademix, de eieren en het water in een kom en mix 10 min. op hoge snelheid.

Voeg de appelrasp toe en mix nog 2 min. op lage snelheid.

Doe het beslag in een ingevette vorm en zet hem in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden. Bak 40-50 min.

De ovendeur tussentijds niet openen.

Kijk of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. 

Komt hij droog uit de taart, dan is hij klaar. Anders nog 5 min. langer bakken.

Laat de cake 5 min in het bakblik afkoelen.

Stort hem op een rooster en laat verder afkoelen.

 

Voor het chocoladelaagje

Doe de botercrème-mix, de poedersuiker, het water en de cacao in een kom en mix tot een lobbig mengsel.

Mix de zachte (niet gesmolten) boter in 5-10 min op hoge snelheid zeer romig. 

Voeg dit mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix het geheel nogmaals 5 min. door tot een gladde crème.

De crème een half uur in de koelkast laten rusten.

Voor een stevigere crème kun je extra boter toevoegen (ca. 50 gr)

Smeer de chocolade-appelcake in met de chocolade crème of doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cake.

Laat gerust een berichtje achter