Recept voor Carrot cupcakes (12 cupcakes) 
Recept voor vanillefrosting (12 cupcakes) 
Chocoladecake met marshmallows 
Chocoladecake met appel 
Advocaat botercrème 
Piping gel 
Tips

 


 

Carrot cupcakes (12 stuks)

250 gram KeekShop Cupcakemix
200 gram (room)boter
200 gram licht bruine basterdsuiker
4 eieren
125 gram geraspte wortel

Bereiding:
Boter en basterdsuiker luchtig kloppen met de mixer. Één voor één
de eieren toevoegen.
Blijven kloppen tot een lichtgele/lobbige substantie.
(ca. 3 min. op hoogste stand)
Geraspte wortel door het beslag roeren. Vormpjes voor 2/3 vullen met beslag.
Oven voorverwarmen op 160 graden, 20–25 minuten bakken in het
midden van de oven.
Topping naar keuze. Bijv. toefje slagroom met gehakte walnoten.
Vanillefrosting met gekleurde balletjes.

naar boven

 

Recept voor vanillefrosting (12 cupcakes)

45 gram bloem
240 ml melk
200 gram ongezouten boter (bijv. margarine)
200 gram fijne kristalsuiker
5 ml vanille-essence

Bereiding:
Klop melk en bloem samen in een steelpannetje op het vuur.
Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
Tussendoor regelmatig goed doorroeren, zodat de bloem goed oplost.
Het wordt nu een stevige substantie.
Afgedekt laten afkoelen naar kamertemperatuur.
Intussen mix je de boter met de kristalsuiker en vanille-essence tot
een smeuïge substantie.
Voeg het afgekoelde bloem/melk-mengsel toe en mix het geheel gedurende
5 minuten in de hoogste stand.
Afdekken en 15 minuten in de koelkast alvorens op de cupcake te spuiten.
De vanillefrosting kan zolang bewaard worden als de melk houdbaar is.

naar boven

 

Chocoladecake met marshwmallos

250 gram KeekShop biscuitmix chocolade
25 ml. water
4 eieren
125 gr. mini marshmallows(of snij gewone marshmallows in stukjes)

Bereiding:
De mix, het water en de eieren 8 min. op hoge snelheid mixen.
De marshmallows toevoegen en nog 2 min. op lage snelheid mixen
Beslag in een ingevette bakblik doen.
40 minuten bakken in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven.

naar boven

 

Chocoladecake met appel
(voor een rond bakblik van 20 cm, ca. 10 personen)


250 gr KeekShop biscuitmix voor chocola
5 eieren
25 ml water
2 grote appels geschild en geraspt

voor het chocoladelaagje
100 gr KeekShop botercrèmemix
100 gr poedersuiker (gezeefd)
200 ml water
250 gr (room)boter (zacht gemaakt in de magnetron)
4 el cacaopoeder

Bereidingswijze:
Doe de chocolademix, de eieren en het water in een kom en mix 10 min.
op hoge snelheid.
Voeg de appelrasp toe en mix nog 2 min. op lage snelheid.
Doe het beslag in een ingevette vorm en zet hem in het midden van een
voorverwarmde oven van 175 graden. Bak 40-50 min.
De ovendeur tussentijds niet openen.
Kijk of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken.
Komt hij droog uit de taart, dan is hij klaar. Anders nog 5 min. langer bakken.
Laat de cake 5 min in het bakblik afkoelen.
Stort hem op een rooster en laat verder afkoelen.

Voor het chocoladelaagje
Doe de botercrème-mix, de poedersuiker, het water en de cacao in een kom
en mix tot een lobbig mengsel.
Mix de zachte (niet gesmolten) boter in 5-10 min op hoge snelheid zeer romig.
Voeg dit mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix het geheel nogmaals
5 min. door tot een gladde crème.
De crème een half uur in de koelkast laten rusten.
Voor een stevigere crème kun je extra boter toevoegen (ca. 50 gr)
smeer de chocolade-appelcake in met de chocolade crème of doe
de crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cake.

naar boven

 

Advocaat botercrème

100 gram KeekShop mix voor botercrème
100 gram poedersuiker
150 ml. water
250 gram zachte roomboter
ca. 100 gram Advocaat


Bereidingswijze:
Meng poedersuiker, mix voor botercrème en het water met een garde tot
een lobbig mengsel.
Roer of mix de boter romig en luchtig, mix het lobbige mengsel er rustig
bij en klop het geheel tot een luchtige crème, voeg nu advocaat toe, net
zoveel als je zelf lekker vind (bijv. 100 gram) tot het mengsel lichtgeel is
en nog voldoende stevig.
Doe het mengsel in een spuitzak. Met een stervormig spuitmondje kun je
zo sierrandjes langs een taart maken of toefjes spuiten op een cupcake.
Natuurlijk is deze overheerlijke crème ook te gebruiken als vulling in een
taart of cupcake!
(Bewaren in de koelkast.)

naar boven

 

Piping gel

Doe 75 g witte basterdsuiker en 1 el maizena in een klein pannetje.
Roer er geleidelijk 60 ml citroensap en 60 ml water door. Op hoog vuur
roeren tot het kookt en dikker wordt. Evt. nog kleuren. De piping gel is
luchtdicht in de koelkast tot een maand houdbaar. Als het te dik is, dan
met een klein beetje water verdunnen.
Piping gel wordt gebruikt als eetbare lijm of om een water effect te creëren.
Ook kan het worden vermengd met royal icing, waardoor het elastischer
wordt en zg. stringwork kan worden gespoten. Ook te gebruiken om
eetbare foto's, geprint op ouwel, op marsepein of fondant te bevestigen.
Hierdoor wordt de ouwel beter snijdbaar.

naar boven

 

Tips en trucs

Is je rolfondant wat hard geworden?
Doe het een paar seconden (+/- 10 sec.) in de magnetron en de rolfondant
is weer heerlijk soepel.
Hoe lang het precies in de magnetron moet, ligt aan de hoeveelheid rolfondant.
Wees voorzichtig, want de rolfondant kan verbranden.
Liever 2x 10 sec. dan 1x 20 sec.

Krijg je maar moeilijk figuurtjes of letters uit je tappits?
Doe eerst plasticfolie over de tappit en druk dan de rolfondant of
marsepein er in.
De figuurtjes komen d.m.v. het plastic heel makkelijk uit de vorm.

naar boven

 

UA-8335121-6